Tea razmišlja

Ostani zvesta sebi

Najprej si ti, potem pridejo ostali. Poznano? Seveda je govora o delanju na sebi ogromno, vendar koliko se ga dejansko realizira, pa je zopet druga stvar. Živimo v svetu, kjer imamo tako rekoč vse na pladnju. Vsepovsod nam prodajajo takšno in drugačno mišljenje.

Ostati zvest samemu sebi? Ja, včasih je težko. Slediti svojim sanjam in prišel boš do cilja. Seveda, ni problema, dokler ne obupaš. Vse recepte tega sveta premorem, vse različne knjige sem prebrala, si ustvarila svoje mnenje in res spremenila svoje mišljenje, svoj pogled na svet. Pa vseeno pridejo črni dnevi, ko obupam. Ko ne najdem smisla v stvareh, ki jih počnem. Ko se zdim sama sebi slaba partnerica, ko se zdim slaba ženska svojemu moškemu, ko se zdim slaba mati Lovru. Pridejo težki trenutki, vendar še hitreje minejo. Minejo, ker si tega ne dovolim.

In res je ključnega pomena, da smo v prvi fazi zadovoljni v svoji koži, ker le tako lahko osmišljamo vse okoli nas. In če to pomeni skreniti iz začrtane faze, ki smo si jo zadali v neko drugo sfero, pa naj bo. Življenje je tako nepredvidljivo in hitro, da je potrata časa delati stvari, ki te ne veselijo. Ja res je težko kar obrniti nov list in začeti zopet znova, vendar na dolgi rok se vedno splača.

Sama sem vedno rada tvegala in si postavila jasne cilje, predvsem pa velikim stvarem v življenju rekla NE. In to s težkim srcem, vendar se mi je vedno obrestovalo. Mnogokrat sem določenim ljudem mogla reči ne, da sem osrečila SEBE. Vendar kdo je tu bolj pomemben, drugi ali jaz? Vedno sem se trudila postaviti sebe na prvo mesto. Predvsem pa ceniti in spoštovati sebe. In vsa ta energija se je odražala pri vseh ostalih stvareh in ljudeh, ki sem jih na svoji poti srečala.

Dostikrat slišim, da ko postaneš mamica, da se ti svet ustavi in nisi več pomembna ti, ampak tvoj otrok. Ne, tukaj se ne strinjam. Jaz sem v prvi fazi najprej ženska, ki je srečna  v svoji koži, ker lahko dajem in sprejemam. Sem tudi mamica in zelo ponosna na to vlogo, vendar me ta vloga ne omejuje biti ženska v svojem bistvu.

Ko si zvest samemu sebi, ne potrebuješ nobenih etiket, ki bi te opredelile, ampak živiš svoje bistvo. Sem tudi ženska svojemu izbrancu z vsem srcem, pa vendar nisem njegova last. Nikogaršnja.

Sem pa zelo srečna, da sem obdana z ljubljenimi, ker iz mene vedno potegnejo tisto pravo, za katero živim. Ne mine dan, ko prehitevam misli in sproti odganjam tiste zle misli, ki se mi prikradejo, da bi me razžalostile.

Sem pozitivna in na svet gledam z rožastimi očali. Vsak dan znova si jih nadenem, da ne pozabim ostati zvesta sebi, predvsem pa biti srečna. Najprej zase, potem pa še za ostale, s katerimi množim svoje veselje.

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja