Mamin svet, Tea razmišlja

Moj otrok, moja vzgoja

O tem, da smo si starši različni, verjetno že čivkajo vrabčki na veji, ki so se ravnokar “prebudili” iz zimskega spanca v prečudovito pomlad. Vendar še vedno ne razumem določenih ljudi, ki zelo radi “mešajo drek”, tam kjer ni potrebno. Veliko ljudi, ki se vmešavajo v otroka z nekimi “pametnimi” nasveti, o vsem mogočem.

Veliko poslušam, ampak še vedno sem jaz mama in jaz vem, kaj je najboljše za mojega otroka! O vzgoji mojega otroka, odločam jaz in Dejan in pika!

Pogosto slišimo o svojemu otroku/cih marsikaj s strani naših mamic, tašč, babic, prijateljic, neznanih ljudi, o tem kako je oblečen, kako je umazan, kako divje skače, kako je živahen, kako je lačen, kako ne sme jesti tega in tega in še bi lahko naštevala. Takšni “dobronamerni” nasveti gredo pri meni v eno uho noter in še hitreje ven pri drugem:)

Kaj si kdo misli o meni in vzgoji mojega otroka, je meni čista španska vas. Ker se sama ne vtikam v druge, si želim, da se drugi ne vtikajo vame. Vsaka družina ima svoje navade in prav je tako. Nekateri otroci radi gledajo televizijo, spet drugi so večina časa zunaj, eni so živahni, drugi bolj bojazljivi, eni dobijo vso pozornost od staršev, drugi si jo želijo. Različni smo si kot ljudje in kot starši.

Ne glede kakšni starši smo, otroci najbolj cenijo NAŠ čas. Cenijo skupne trenutke, ki jih preživljamo kot družina.

Zato midva sploh zdaj, ko so temperature dovolj ugodne za preživljanje časa zunaj, pogosto odrineva z Lovrom na sprehod, v hribe, v naravo. Seboj vzamemo ali nahrbtnik, voziček, dekico, veliko dobre volje, malico in preživljamo skupne trenutke z obilo smeha, umazanih ust, opazovanj okolice.

Veliko sem že poslušala o tem, kako ni dobro, da malega nosiva v hribe, da danes preveč piha, zato raje ostanita doma, da potrebuje kapico, ker je mraz, o tem kako mrzle rokice ima, ker smo šli na sprehod…

Ljudje raje kot sebe gledajo druge in delijo nasvete. Raje kot pred svojim pragom, brišejo druge.

Še dobro, da sem trdna kot skala in me na moji poti materinstva nobena strela ne zadane več:)

Mamice in očki in tudi tisti, ki to šele boste, poslušajte svoje srce in delajte s svojim otrokom, tako kot vi mislite, da bo prav, čeprav se bo kdaj usula plaz raznih “cvetk”, ki vam bodo solili pamet. Najbolj pomembno kar lahko ponudite svojemu otroku, ste ravno VI, VAŠ ČAS in LJUBEZEN.

 

Do naslednjič srčen pozdrav,

Tea♥

Spread the love :)

Poglej tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja